19-02-06

Condoomautomaten op Chinese bouwwerven

De Chinese overheid wil het condoomgebruik stimuleren om de opmars van hiv/aids in de hoofdstad tegen te gaan. Het stadsbestuur van Peking wil de beschikbaarheid van condooms verhogen door automaten te plaatsen op bouwwerven, amusementscentra en hotels. In 2005 werden in Peking 679 nieuwe hiv-besmettingen vastgesteld. Dit is een stijging van 35,26% vergeleken met het jaar daarvoor. Eind 2005 telde de Chinese hoofdstad 2.829 personen die met hiv geïnfecteerd waren, zo melden de gezondheidsautoriteiten van de stad.
De loco-burgemeester van Peking, Niu Youcheng, wil een aantal typen locaties verplichten condooms beschikbaar te maken, met name via automaten. Daarbij valt te denken aan grote werkplaatsen, waar veel migranten werken die zich ver van huis bevinden, amusementscentra zoals karaokebars (die in werkelijkheid vaak bordelen zijn), slaapzalen voor studenten en hotels. In iedere hotelkamer moeten condooms te krijgen zijn, aldus de loco-burgemeester.
Volgens officiële cijfers maken drugsgebruikers 36,7% van de seropositieve populatie van Peking uit. Bij 34% van de hiv-geïnfecteerden zou de ziekte door onveilige seks zijn overgedragen. In China vinden jaarlijks 70.000 nieuwe hiv-besmettingen plaats. Voor zover bekend zijn zo'n 650.000 Chinezen besmet.

Uit Het Laatste Nieuws 18-02-2006

10:30 Gepost door Dinges | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.