28-02-06

Hiv-virus treft elke dag drie Belgen

Elke dag krijgen in België drie mensen te horen dat ze seropositief zijn. Halfweg de jaren tachtig waren dat er maar twee, zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid en het College van de Aids-referentielaboratoria.
Tussen 1997 en 2004 is het aantal hiv-infecties in België met 43 procent toegenomen. De stijging doet zich zowel voor bij allochtonen als bij autochtonen. Uit de cijfers blijkt voorts dat 66 procent van de besmette mannen het virus heeft opgedaan door homo- en biseksuele contacten. De meeste vrouwen (87 procent) raken besmet via heteroseks. (kva)

Uit Het Laatste Nieuws 28-02-2006

12:50 Gepost door Dinges | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

**** Het is nog steeds een onderwerp waar niet over gesproken wordt als men er niet in zijn onmiddelijke omgeving mee te maken krijgt. Eens zal er verandering komen ook mede door mensen als jij Flor, groetjes

Gepost door: Viv | 28-02-06

Het zijn maar cijfers... wordt er dan meestal gezegd.
Maar eigenlijk is het meer dan tijd dat men niet langer de ogen hiervoor gaat sluiten, en er open over durft gaan praten. Oke, er wordt al meer ruimte voor gemaakt, maar naar mijn eigen mening nog altijd veel te weinig. Daarom heb ik dan ook ontzettend veel respect voor diegene die hier meer ruchtbaarheid durven aan geven. Op deze manier wordt vroeg of laat het taboe dat er nog altijd hangt doorbroken!!
lieve groetjes

Gepost door: dragonlady | 01-03-06

De commentaren zijn gesloten.